Nume: |
Crama 1000 de Chipuri |
E-mail: |
1000dechipuri@gmail.com |
Telefon: |
0722-620.169 |
Website: |
https://1000dechipuri.ro/ |
Adresa: |
Casa Colinelor – Strada Valea Bobului 20, Urlați |
Într-o lume a vinului plină de chateau-uri, domenii și alte nume celebre noi suntem niște chipuri, pentru unii anonime, pentru cei care ne cunosc probabil niște inconștienți, care nu vor să producă milioane de sticle ci fericire pe chipul câtorva oameni. Despre tradiție in domeniul vinului se vorbește mult pe plaiurile românești, din păcate există puțină. Însă tradiția se poate naște oricând, istoria se face acum și vine din muncă, din pasiune, din inovație, iar rezultatul nu este reprezentat de milioane de sticle ci de un vin diferit care să stârnească mirare, uimire sau măcar o înjurătură.
Povestea 1000 de Chipuri începe la vie și continuă în cramă. În Dealu Mare, la Urlați vă poftim să degustați vinurile noastre direct din tanc și barique, într-o atmosferă cât se poate de relaxată. Hotelul nostru vă pune la dispoziție 20 de spații de cazare B&B.
Fie că sunteți cu prietenii, familia sau colegii de serviciu, suntem pregătiți cu oferte personalizate pentru fiecare. Oaspeții noștrii pot alege între terasă și restaurantul intim al hotelului sau chiar salonul nostru de evenimente cu 300 locuri.
Dacă ajungeți la noi pentru pentru degustări, petreceri private, seminarii, team buildinguri, sau alte tipuri de evenimente ne găsiți deschiși permanent.
Telefon: 0722-620.169 / E-mail: 1000dechipuri@gmail.com
Locațiile noastre:
11 Iunie – Adresă: Str. 11 Iunie Nr. 17, Sector 4, București
Hotel Caro –Str. Barbu Văcărescu, Nr. 164A, Sector 2, Bucuresti (în incinta hotelului CARO)
Casa Colinelor – Strada Valea Bobului 20, Urlați
Via
In 2007 am început pregătirile pentru plantarea primilor butaşi de viţă de vie în podgoria Finţeşti-Naeni din Dealu Mare. Anii urmatori, am plantat pe suprafeţe care însumează astăzi 63 de hectare, cu următoarele soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz (Syrah), Cabernet Franc, Fetească Neagră, Fetească Albă, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească.
Pământul – Solurile au la bază calcare sarmatice, argile, gresii şi tufuri dacitice, depozite de nisipuri fine în alternanţă cu pietriş format din fragmente de roci cristaline, lehmuri şi löess.
Altitudinea – 350 metri.
Via – Densitatea la plantare 4.545 plante hectar. Spațiu între rânduri 2,2 metri distanta intre plante pe rand 1 metru. Suprafetele plantate cu Feteasca Neagra si Tamaioasa au o desitate mai mica distanta intre plante este de 1,1 metri. Forma de cultura – Guyot simplu, care asigura o productie limitata.
Producția – in functie de soi intre 3-6 tone de struguri la hectar. Proportia soiurilor este 75 % soiuri rosii si 25 % albe.
Crama
Procesul de vinificație este dedicat revelării personalității varietale a fiecărui soi, in condițiile oferite de zona Fințești din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite in prealabil prin decantare gravitațională, tocmai pentru a reține prospețimea și aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate în tancuri din inox alimentar deoarece acestea nu afectează organoleptic produsul finit.
In cazul vinurilor roșii, se practică o macerare-fermentare timp de 3-4 săptămâni la temperaturi între 20 si 28 grade Celsius pentru o extracție optimă a culorii, aromelor si taninilor. Vinul rezultat cu fermentația alcoolică finalizată sau pe final va fi separat de boabe și tras în tancuri pentru finalizarea fermentației malolactice ce va face vinurile mai catifelate, onctuoase.
După finalizarea acestor procese, decidem dacă vinurile vor urma o maturare in barrique-uri, vor rămane ca atare sau dacă mai tarziu vor fi cupajate.
Ajustarea procesului fermentativ este atât știintă cât și intuiție. Mici parametri se pot modifica zilnic in decursul acestui proces. Vinificația în sine este atât stiinta, cat si intuitie, pasiune. In fiecare an strugurii sunt diferiți, clima e diferită, vinurile evoluează în mod diferit chiar fără intervenția noastră. Micile “ajustări” care le facem pe parcursul vinificației se adaugă la un mecanism complex care duce la nașterea vinului.
Winebar & Shop
Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Carol şi Patriarhie, la intersecţia străzilor Principatele Unite şi 11 Iunie, 1000 de Chipuri este un winebar amenajat într-o clădire construită în perioada interbelică. Capacitatea localului este de 30 de persoane, structurat pe 2 niveluri ceea ce permite organizarea de degustări sau alte evenimente simultan, păstrând însă calităţile unui loc intim pentru o întâlnire romantică sau de afaceri. Se pot organiza deasemenea (rezervând întreaga locaţie) evenimente private.
Rezervări: 031-436.8809
Hotel Caro - Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, este locul perfect pentru lansări de carte, sau alte evenimente private sau corporate. Locatia dispune de 70 de locuri in interior si o terasa cu o capacitate de maxim 150 de persoane.
Pentru organizarea de degustări insoțite de o descriere a vinurilor, a procesului de vinificare, precum și alte informații oferite de către un specialist din cadrul cramei noastre, vă rugăm sa ne contactati în prealabil la adresa de mail: 1000dechipuri@gmail.com sau la telefon 0722-620.169.
Degustări de vin
Pentru organizarea de degustări în locațiile noastre din winebar-urile din București sau la crama din Urlați vă rugăm să ne contactați în prealabil la adresa de mail: 1000dechipuri@gmail.com sau telefonic: 0722-620.169
Vizite și Cazare la Crama 1000 de Chipuri
Povestea 1000 de Chipuri începe la vie și continuă în cramă. În Dealu Mare, la Urlați vă poftim să degustați vinurile noastre direct din tanc și barique, într-o atmosferă cât se poate de relaxată. Hotelul nostru vă pune la dispoziție 20 de spații de cazare B&B.
Fie că sunteți cu prietenii, familia sau colegii de serviciu, suntem pregătiți cu oferte personalizate pentru fiecare. Oaspeții noștrii pot alege între terasă și restaurantul intim al hotelului sau chiar salonul nostru de evenimente cu 300 locuri.
Dacă ajungeți la noi pentru pentru degustări, petreceri private, seminarii, team buildinguri, sau alte tipuri de evenimente ne găsiți deschiși permanent.
Rezervări la telefon 0723-516.428 sau pe mail office@casa-colinelor.ro
Vinul tau, via ta
La 1000 de Chipuri poți să ai butașii tăi și vinul din roada acestora, în sticle personalizate cu numele tău. Alege soiul de vin, iar noi ne ocupăm de restul!
Pentru mai multe detalii click aici: https://1000dechipuri.ro/vinul-tau-din-via-ta/